Vers pastadeeg maken met eieren

Aantal personen 4
Semolabloem 400 gr.
Eieren 4 stuks
Extra vierge olijfolie scheutje
Benodigdheden: pastamachine of deegrol en deegsnijder

Maak zelf je pastadeeg en geniet!

Met een keukenrobot:

  • klop de eieren in een kom
  • Doe een groot gedeelte in de mengkom en voeg de eieren toe. Laat de robot het deeg rustig mengen.
  • Voeg de olijfolie toe en beetje bij beetje nog wat bloem tot je ziet dat de bol deeg de kom schoon maakt (wanneer er nog weinig tot geen resten meer aan de kom blijven plakken). Dit geeft aan dat er voldoende bloem in zit. Laat nu nog 10 min. goed doormengen.
  • Wanneer het deeg klaar is kneed je deze nog een 5 tal minuten na met de hand tot je voelt dat het deeg mooi elastisch wordt. Om het deeg goed te mengen kan je het deeg uitrollen met je handen en dichtplooien. Dit blijf je herhalen. (kijk filmpje links). 

Met de hand:

  • klop de eieren in een kom
  • Doe de bloem op je keukeneiland en maak een donut (geen bloem in het midden).
  • Giet de eieren in het midden en maak een ronde beweging met de topjes van je vingers door het ei en neem beetje bij beetje bloem mee tot je een licht korrelig deeg krijgt.
  • Kneed nu alles goed door elkaar, en doe dit een 10-tal minuten tot het deeg egaal is en er geen klonters meer aanwezig zijn. Om het deeg goed te mengen kan je het deeg uitrollen met je handen en dichtplooien. Dit blijf je herhalen. (kijk filmpje links). 

Vervolg na beide methodes: 

  • Maak een bol van het deeg en wikkel de bol in vershoudfolie. Leg het deeg een uurtje in de ijskast.
  • Na minimaal 1 uur haal je het deeg uit de koelkast en verdeel je het in porties van +/- 100 gram. 
  • Verdeel voldoende Semolabloem op het werkblad en rold het deeg uit met een deegrol of met de pastamachine. 
  • Bij het behalen van de juiste dikte (afhankelijk van type pasta) snijd je het deeg in de gewenste vorm. 

SUCCES!!!

Koop hier alles voor de perfecte pizza!